Rólunk

Üdvözöljük a Pécsi Tudományegyetem Idegtudományi Centrumának (IC) honlapján. Az agy működésének megértése és betegségeinek gyógyítása korunk legnagyobb tudományos kihívásai közé tartozik, mely magas színvonalú, sokrétű és összehangolt kutatási stratégiát igényel.

Az IC feladata a Pécsi Tudományegyetemen az idegtudományi kutatások, illetve az ehhez tartozó műszeregyüttes működésének a koordinálása, a különböző munkacsoportok munkájának összefogása, a kutatási stratégiák harmonizálása.

Az IC működése olyan szakmai együttműködésen alapul, amely lehetővé teszi az idegtudományi kutatások magas szintű művelését a molekuláris idegtudománytól a viselkedés idegtudományon keresztül a klinikumig átívelő szakértelem és műszerezettség segítségével.

Az IC-ben folyó kutatások célja: 1. az idegrendszer molekuláris és celluláris funkcióinak megértése, 2. az agy fejlődésének és öregedésének megfigyelése, 3. a kognitív folyamatok és a viselkedés vizsgálata, 4. az idegrendszer integratív funkcióinak megfigyelése, 5. a szenzoros információ-feldolgozás vizsgálata, 6. az idegrendszeri folyamatok és a remodellálás lehetőségének meghatározása idegrendszeri sérülésekben és betegségekben.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Kellemes és hasznos böngészést kívánunk!

 

Szívélyes üdvözlettel: 

Az IC munkatársai nevében

Dr. Hernádi István, IC elnök